Nya planer

Min efterlängtade Skåneresa har blivit framflyttad ett par veckor. Nu blir det till att ägna helgen åt att redigera bilder på de här två snyggingarna i stället.


En blomma och en blick

Skådespelaren och författaren Michael Nyqvist.

Micke

Förbi en reception som doftar äpple, tre trappor upp med hiss. Ett fast handslag. "Tja, Micke." Glimt i ögat. "Eller ska jag kanske säga Michael Nyqvist, Dramaaaten ..." Leende lek, ett litet skådespel. "Fota innan intervjun? Utomhus? Inga problem." Uppmärksamhet. "Hm, har inte du fotat mig förut? Nähä, okej tyckte jag kände igen." Koncentration. "Inte måste jag kolla in i kameran hela tiden va? Bra." Ner till vattnet. "Jag vågar inte stå för nära. Räcker det här? Oj, ska du klättra upp där. Ramla inte!" Sju minuter har gått. Tillbaka in för intervju. Reportern formulerar frågor. M svarar och berättar. Jag andas ut och lyssnar. Imponeras av ödmjukheten, den totala närvaron, tryggheten. Insikten och övertygelsen. "Allt vore oerhört tråkigare om det inte fanns en Gud. Världen skulle vara tonlös." Musik i mina öron.Solens upp- och nedgång

I gryningen stiger solen ur sitt morgondopp i Salalah, Oman ...


... och när det börjar skymma bäddar den ner sig i den uppländska myllan vid mina föräldrars gård i Kallesta.


Lina och Erik ♥

Grattis på bröllopsdagen älskade vänner!


Svansjön

I går kväll bjöds det på en liten uppsättning i lägenheten.


Lycka ...

... kan vara att hitta ett paket på sitt skrivbord, innehållande en hett efterlängtad iPhone. Emanuel, som tryggt sitter placerad till vänster om mig här på jobbet, höll sig väldigt tyst och koncentrerad under gårdagen då han försökte förstå och lärde känna sin nya vän. Tystnaden bröts då och då av små hummanden och glada utrop som: Yeay, Spotify – i mobilen, fattaru?!


Skarp när det gäller

I dag har jag utfört ett minst sagt spännande fotouppdrag – med bara sju minuter till mitt förfogande. Sprudlande förväntan och sjuk prestationsångest på samma gång. Känslan av oslagbarhet ställd mot oron för att inte komma hem med en enda skarp bild. Lyckades i alla fall skärpa mig och hade dessutom riktigt roligt. Mannen jag fotade sa något om det här med prestation, att vi många gånger tycks tro att vi är det vi presterar och hur fel det kan bli. Han sa mycket annat bra också – och inte var han en man som hatar kvinnor heller ...


IKON

Jag har bilder med i senaste numret av IKON 1931.
Två personer med lite ovanliga yrken fick jag fotografera. Rebecka Heijel jobbar som kriminalvårdare på Hallanstalten och Marcus Nordin är dataspelsprogrammerare på Dice. Själv fick jag leka trollkarl och förvandla ett cykelgarage till fängelse ...Rebecka var lite nervös inför fotograferingen, men det borde hon verkligen inte ha varit. Hjälp vilken cool men ändå mjuk tjej med galet mycket attityd i sitt utseende! Här är två bilder på Rebecka som inte fick plats i tidningen:


In the house with the blue door

Gissa vilken film jag fastnade framför i kväll ...

Septemberbröllop

Om en vecka gifter sig Helena och Calle och lyckliga jag ska få vara med och fotografera. Vi drömmer om att solen ska skina på blått, blått vatten och röda rönnbär, men planerar förståndigt för alternativa locations som funkar oavsett väder. Och det kan regna, hagla eller snöa – alldeles oavsett blir det en vacker dag!


Ny bekantskap

H är inte längre bara min äldsta, bästa kompis. Hon är mamma till lilla E också. Lilla E föddes i juli, men hennes andranamn blev ändå Maj.


090910

Välkommen, välkommen hit. Vem du än är, var du än är.

RSS 2.0