Vintertidsfördriv

När solen inte behagat visa sig på tre dagar, när klockan är tillbakadragen och mörkret börjar krypa in under skinnet. Det är först då man ända in i själen förstår hur fantastisk den är, sommartiden.

För på Alvaret var det lätt att andas ...... och norr om polcirkeln fördrev ljuset all oro.


Både kung och politiker

Det är inte varje dag man får chansen att träffa Nelson Mandelas barnbarn, så därför följde jag med reporter-Jacob och fotade i går. Läs intervjun med Mandla Mandela här.Bonusbarn

I morgon åker jag äntligen ner till Skåne. Allra mest för att hälsa på min fina vän M som bor alldeles för långt bort, men det är så finurligt att med henne får man de här små liven på köpet – inte dumt alls. Bilden togs för ungefär ett år sedan när vi sågs sist. Förstå vad de måste ha vuxit sedan dess!Eftersom det är ungefär lika enkelt att ta sig mellan städerna i Skåne som att ta sig mellan tunnelbanestationerna i Stockholm hoppas jag även hinna med att träffa L och E och deras lilla ögonsten. Oj vilken trevlig resa jag har framför mig!

Fin som en pralin

I lördags tävlade min älskade mamma i Kladdkaks-SM under Chokladmässan på Nordiska museet i Stockholm. Hon var en av sex finalister som fick baka sin bidragskaka på scenen inför stor publik och finsmakande jury. Tyvärr lyckades hon inte grädda hem förstapriset, det gjorde den här damen, men visst är hon tokigt söt där hon står och blandar smet samtidigt som hon blir intervjuad av Titti från Rix MorronZoo?! Jag gissar att mammas kaka med bland annat romdruckna körsbär och blåbär hade lite för "vuxen" smak för tre barnen som oannonserat dök upp i juryn, men kanske inte för er ... Håll ut så lovar jag att bjuda på receptet framöver!


Hot or not?Håller ni med om att Nyqvists läppar är Kändissveriges hetaste?

När ingen ser ...

... är jag en tiger!

Skogens skatter

Tack för att ni finns mina små juveler!

RSS 2.0